Graag stel ik mij even voor

Laat mij, Linda, moeder van een prachtige dochter en zoon, jullie meenemen op een reis door de rijke wereld van gezinsverhalen. Als een gids in de zoektocht naar de verhalen en hersteller van gezinsbanden, koester ik een diepe passie voor het werken met gezinnen die zich bevinden in de complexe situaties van het leven. Ik heb een zwak voor kinderen en jongeren, met hun flexibele geest, veerkrachtige harten en mooie verhalen. Zij geven volwassenen vaak een unieke blik op de wereld. Hun speelse humor zijn als frisse briesjes op het pad van herstel.

Mijn verhaal

Mijn persoonlijke verhaal begon als oudste dochter van een traditioneel gezin in Twente. Vanuit mijn diepe wens om met kinderen te werken, startte ik al jong als zorgzame verpleegkundige in de wereld van kinderoncologie. Hier viel me, zo jong als ik was, op dat overlevingskansen niet doorslaggevend waren voor het over-leven van kanker. Meer en meer viel me op dat ook de harmonie en de warmte (van ouders en omgeving) voor het slagen van de behandeling van belang was. Een onverwachte wending in mijn eigen gezondheid dwong mij echter om mijn professionele pad te heroverwegen. Deze periode van ziek zijn dat tot rolstoelafhankelijkheid leidde gedurende een viertal jaren, leidde me naar een diepe duik in de wereld van therapie en de ontdekking van mijn talenten als NLP-practitioner en -master.

De methode

Het verlangen om meer verbinding te maken met kinderen, jongeren en hun ouders en de onlosmakelijke samenhang van de onderlinge wereld binnen het gezin, werd een vurige missie. Sinds 2005 ben ik dankbaar bezig met het begeleiden van gezinnen die te maken hebben met dreigende ontwrichting. Dit kan komen door een (dreigende) relatiebreuk, ziekte of trauma sporen binnen het gezin. Samen lopen we (soms letterlijk) door een huis vol verhalen, waar ook de naam van mijn methode ‘Huis vol verhalen’ vandaan komt. We ontwarren de knopen van uitdagingen en ontdekken de verborgen paden naar nieuwe mogelijkheden richting rust en welzijn.

Mijn goed gevulde gereedschapskist

Allereerst was mijn reis als mens op zoek naar gezondheid een grote leerschool. Vervolgens werd mijn schatkist als trainer en mentor in de wereld van kindercoaching en jeugdtherapie gevuld met unieke gereedschappen. Mijn specialisatie in Innerchild therapie en mijn diepgaande studie in familieopstelling en systeemtherapie bij Phoenix opleidingen hebben mijn inzichten in de complexe weefsels van gezinsdynamieken verrijkt. Mijn specialisatie in werken met (vroeg kinderlijk) trauma en PTSS heb ik in verschillende masters in Kiev en St. Petersburg behaald bij de META group onder de bezielde leiding van Frank Pucelik.

Een mozaïek aan vaardigheden

Als gediplomeerd systeemtherapeut, NLP-master, Trainer, Kindercoach, Kinder- & jeugdtherapeut, Rots & Water trainer, Inner child therapeut, Kids’skills ambassador, en Teacher in the Art of Feminine Presence, sta ik klaar om elk gezin te begeleiden op hun unieke reis naar welzijn en harmonie.

Jouw eigen en jullie gezamenlijk verhaal

In Therapie Praktijk EigenWijs wacht een veilig huis waar we samen de verhalen van jullie gezin zullen verkennen, begrijpen en herschrijven. Samen navigeren we door de uitdagingen en ontdekken we de harmonie die schuilt in elk hoofdstuk van jullie leven. Elk gezinslid is een hoofdrolspeler in het prachtige verhaal dat we samen zullen weven. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en deel te worden van jullie unieke reis.

Linda ter Elst